De Kloostertuin

Social media sharing

Studiebureau voor landschapsarchitectuur Landschaap tekende de plannen voor de aanleg van de publieke kloostertuin. Met de uitvoering wordt gestart zodra de geplande woningen klaar zijn, dus wellicht in de loop van 2023. 

De kloostertuin is zo ontworpen dat dit een rustige ontmoetingsplek vormt voor de buurt. De kloostertuin gaat uit van de eigenschappen van de ‘Hortis Conclusis’, een omsloten kloostertuin met een rondgang en een centrale ontmoetingsplaats. Die laatste wordt in dit geval uitvergroot tot een rustig gazon. Nuances liggen in de detailuitwerking van dit gazon. Bol- en knolgewassen zorgen voor geur en kleur in elk seizoen.

Na de bloei worden de knolgewassen gemaaid, zodat ze nadien in het najaar terug kleur kunnen brengen in de tuin. De markante bestaande bomen (magnolia, rode beuk en linde) blijven behouden en worden aangevuld met enkele hoogstam fruitbomen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen