Fietsveilige herinrichting Noordlaan

Fietser in de Noordlaan
Fietser in de Noordlaan

Provincie Oost-Vlaanderen werkt aan de bouw en afwerking van een fietsbrug over het kruispunt van Vijfstraten. Tegen de zomer van 2024 is het hele traject van fietssnelweg F4 vanaf de Nieuwe Molenstraat tot de Noordlaan afgewerkt, en is de fietsbrug klaar voor gebruik. Met de fietsbrug is het de ambitie om een hoogwaardige fietsverbinding te garanderen. Daarom willen we ook de Noordlaan herinrichten met het oog op meer fietsveiligheid.

Social media sharing

Samen met Provincie Oost-Vlaanderen, Infrabel, NMBS, De Lijn en departement mobiliteit en openbare werken van de Vlaamse Overheid werkten we aan een voorontwerp voor een meer fietsveilige inrichting van de Noordlaan. Dat stelden we voor tijdens een infomoment voor de  buurtbewoners en voor de gebruikers van de voorzieningen in de Noordlaan, op dinsdag 10 oktober 2023 in de Paterskerk. 

Beeld van het infomoment Noordlaan in de Paterskerk

Volgende stappen

We gaan richting een goedgekeurd ontwerp in november-december 2023. In het voorjaar van 2024 volgt de omgevingsvergunningsaanvraag voor de werken in de Noordlaan. De werken zullen uitgevoerd worden in het najaar van 2024, aansluitend op de realisatie van fietsbrug Vijfstraten.

Meer informatie over het project vind je op de website van Fietssnelwegen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen